Høreværn kunne farmand godt have brugt

Jeg tror, at min farmand eventuelt har tinnitus i sit øre, og han har også nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, som du kan have i ørene, på trods af at der ikke kommer nogen lyd i ørerne fra dine omgivelser. Far skildrer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det efterhånden været der i et stykke tid, og det bliver formentlig slemmere og slemmere. Jeg synes, det er ret vanskeligt for mig, for han har nemlig altid været den, som har lyttet, såfremt jeg har haft brug for at fortælle noget. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har jeg ikke snakket så meget sammen med ham, og jeg længes efter det.

Årsagen til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, for han er tidligere tømrer og brugte ikke høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der menes, at tinnitus grunder sig på ødelagte hårceller i høresneglen i det indvendige øre, sandsynligvis også på grund af en skade forårsaget af støj. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, som er guitarist, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans læge på tirsdag, som så vil lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Ørelægen henviser ham formentlig til en høreklinik, som skal lave en grundig undersøgelse af hørelsen. Så vil der blive bedømt, om et høreapparat vil være løsningen på problemet.

Der kan fås en del forskellige høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det kan passe til høreproblemet. Mit gæt er, at min farmand skal have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater er fremstillet af 2 genstande: selve apparatet omme bag på dine ører samt et småt lydrør, der bringer lyden hen til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og derefter ind i trommehinden. De nævnte høreapparater bliver brugt ved stærke hørenedsættelser samt til personer, som har behov for justerbarhed af lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil blive behandlet og tage imod høreapparatet omkostningsfrit af de offentlige høreklinikker, eller om man vil have økonomisk støtte til at købe høreapparatet ved en godkendt privat høreklinik/hos en forhandler, som samarbejder med høreklinikker. Ifølge mig er det imponerende, at du kan få det omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

Som før nævnt har farmand arbejdet på en larmende arbejdsplads, og egentlig var det nødvendigt at gøre brug af høreværn, det er far et godt eksempel på, da for høje lyde netop evt. vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at omkring 60 pct. af de mennesker, som har arbejde i larmende omgivelser, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som musiker, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far får en høreskade, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder at gøre brug af et musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>