Hjælp dine ansatte videre på arbejdsmarkedet med et outplacement forløb

Som leder i en lille virksomheds sekretariat, oplevede jeg desværre for et halvt års tid siden at være nødsaget til at give en fyreseddel til fire medarbejdere i afdelingen. I den forbindelse tog vi også en beslutning om at tilbyde et outplacement forløb for de opsagte ansatte. Med disse outplacement forløb fik vi nemlig en måde at hjælpe dem bedst muligt videre på arbejdsmarkedet. Det havde vi en følelse af, at vi var forpligtiget til, fordi at vi på ingen måde var utilfredse med det arbejde, som de gjorde. Som et resultat af krisen var vi i organisationen dog tvunget til at skære i budgetterne.

Et af mest centrale plusser ved at give samtlige af vores opsagte medarbejdere et outplacement forløb ved en ekstern partner er utvivlsomt, at vi også i tiden efter, at afskedigelserne er blevet gennemført, har haft nogle fleksible samt smilende medarbejdere. Samtidig har outplacement forløbene for de berørte medarbejdere betydet, at afdelingens øvrige personale har haft lettere ved at acceptere de utallige forandringer der er kommet som et resultat af opsigelserne. Outplacement endte derfor med at blive en måde at bevise, at vi bærer et socialt ansvar såvel som skabe en positiv gennemførsel i et meget svært forløb.

For de medarbejdere, der fik en opsigelse, har forløbet med outplacement konsulenten tillige sikret en positiv oplevelse. Undervejs i perioden efter deres fyring har de alle haft glæde af at få vejledning fra jobsøgningskonsulent fra et rekrutteringsbureau der ikke blot har rådgivet dem om at udarbejde en god jobansøgning såvel som cv til jobs, som matcher deres kvalifikationer. Outplacement konsulenten har dertil tilbudt en effektfuld vejledning, der har givet den enkelte medarbejder den bedst mulige assistance til at få kortlagt deres kompetencer såvel som eventuelle jobmuligheder. Derfor har de afskedigede medarbejdere følt sig klar til at lede efter et nyt job.

Er du tvunget til at føre en fyringsrunde i din virksomhed ud i livet, eller er du nødt til at afskedige en enkelt medarbejder? Uanset årsagen til afskedigelserne og det reelle omfang af en eventuel fyringsrunde, er et outplacement forløb for alle de fyrede medarbejdere en fordelagtig investering for både arbejdspladsen og medarbejderne. Som en følge af den positive tilbagemelding fra mit firma, vil jeg af den årsag råde til, at man hvis det er muligt vælger at bruge penge på outplacement sparringsforløb for de pågældende medarbejdere, hvis man tager afsked med medarbejdere.

Såfremt du i stedet som medarbejder er blevet afskediget, og har du svært ved at se, hvordan du scorer et andet arbejde? Så bør du også se på om der er en mulighed for, at din tidligere arbejdsgiver måske er villig til at hjælpe dig på vej ved at betale for, at du får et outplacement rådgivningsforløb. I denne situation kan tillidsrepræsentanten på arbejdspladsen ofte hjælpe dig med at få tilføjet en aftale om outplacement i fratrædelsesaftalen. Dermed vil du nemlig kunne sikre et godt udgangspunkt for at bruge opsigelsen på konstruktiv vis og sætte andre personlige mål for dit arbejdsliv.