At udlicitere al rekruttering til et professionelt bureau skaber gode resultater

Har rekruttering udviklet sig til et opdrag, som tager både tid og penge i din virksomhed? Den bedste løsning på det problem kan med stor sandsynlighed være uddelegering af jeres rekrutteringsopgaver til et vikarbureau. Dermed kan HR-afdelingen i jeres firma bruge kræfterne på medarbejderudvikling og medarbejderpleje alt imedens din virksomhed med garanti bliver velsignet med en ny medarbejder, som vil kunne bidrage med en hel del i jeres organisation på det faglige plan såvel som personligt, ifald det rette vikar- eller rekrutteringsbureau står i spidsen for de mange opgaver ifm. en optimal rekruttering af nyt personale. Men hvad er det helt præcist for nogle opgaver, at et rekrutteringsbureau kan udføre for dit firma i forhold til rekruttering? Det vil jeg med denne artikel besvare for dig med afsæt i mine erfaringer med emnet der er opbygget igennem mange år med forskellige jobs som HR-ansvarlig hos en international virksomhed.

Når man vælger at uddelegere al rekruttering til et rekrutteringsbureau, vil det til enhver tid være en god idé, at konsulenten fra bureauet får mulighed for at gøre sig bekendt med forventninger og behov ved den pågældende virksomhed samt hos den aspirerende medarbejder. Og det forud for, at parterne får mulighed for at møde hinanden. Ydermere får den kommende arbejdsgiver vejledning i at lave en præcis jobbeskrivelse, før den egentlige rekruttering af den nye medarbejder går i gang. Når de ting er på plads, påbegynder rekrutteringsbureauet så selve rekrutteringen. Som det første tjekker konsulenten fra bureauet deres eget kartotek efter en oplagt kandidat. Ikke sjældent vil det være muligt at udpege drømmekandidaten der. I modsat fald ordner bureauets konsulenter alt i relation til annoncering ved ekstern rekruttering af den nye medarbejder.

I annonceringsfasen af rekrutteringsprocessen kan firmaet fortsætte med sine normale opgaver, idet bureauet sørger for udvælgelse af op til tre kvalificerede kandidater, der dernæst skal til samtale ude hos den pågældende virksomhed. Under screeningen af kandidater benyttes nogle anerkendte værktøjer m.h.p. at sørge for en optimal rekruttering. Sådanne værktøjer kan eksempelvis være en MASTER personprofilanalyse samt jobspecifikke tests af ansøgerens evner. Derudover kan der gennemføres en referencekontrol hos de udvalgte kandidater til stillingens tidligere arbejdsgivere. Den gode rekruttering af nye medarbejdere stopper imidlertid ikke så snart, at firmaet får de tre mest kvalificerede ansøgere til et jobinterview. Bureauets konsulenter tager tillige hånd om hele opfølgningen efter samtalerne. Hvad mere er, så kan den ansættende virksomhed benytte den særlige ”Try & Hire” ordning, som giver en enestående mulighed for at indlede det konkrete ansættelsesforhold, som et tre måneders vikariat.

De konkrete fordele i forbindelse med at overlade rekruttering til et bureau er kort fortalt adskillige for dit firma. Dig og dine kollegaer vil ikke alene få en perfekt ny kollega på alle planer. Det perfekte match sker også med et betydningsløst forbrug af tid og kræfter for jer i virksomheden, så dine kollegaer og dig er i stand til at anvende ressourcerne på de mest presserende arbejdsopgaver for firmaet under hele rekrutteringsforløbet. Såfremt dit firma beslutter jer for at finde det helt rigtige vikar- eller rekrutteringsbureau til rekruttering af nyt personale, giver det god mening at tage højde for, om det er certificeret af brancheforeningen, VICE.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>